رنگ عسل
مردم هنگام خرید عسل اولین چیزی که میبینید رنگ عسل است. اگر چه از روی رنگ عسل میتوان اطلاعاتی در مورد عسل به دست آورد اما به هیچ وجه نمیتوان اصل بودن آن را تعیین کرد. برخلاف تصور عموم از طریق رنگ عسل نمیتوان به اصل بودن و یا تقلبی بودن عسل پی برد. خیلی از مردم تیره بودن را نشانه کیفیت عسل میدانند. اما عسل تقلبی و یا حرارت دیده هم میتواند تیره شده باشد. البته باید توجه داشت تحقیقات نشان داده است عسلی که رنگ آن به صورت طبیعی تیره است مقدار آنتی اکسیدان و ویتامین سی بیشتری دارد. اما در حالت کلی رنگ عسل هیچ ربطی به کیفیت آن ندارد، بلکه وابسته به رطوبت موجود در عسل و گلی است که از آن نکتار گرفته شده است. عسلهای بسیار روشن، مانند عسل بهار نارنج و یا گون گز، عسلهای با خواص منحصر بفرد و طعم بینظیر هستند. رنگ عسل چه تیره و چه روشن نشان دهنده منشا گیاهی یا همان شهد غالب عسل است و با توجه به مواد معدنی و اجزای دیگر موجود در شهد رنگ عسل مشخص میشود. رنگ عسل با توجه به اینکه زنبورعسل برای تولید آن بیشتر از شهد چه گلی استفاده کرده است متفاوت است. این رنگها توسط اداره کشاورزی آمریکا به هفت دسته تقسیم میشود: کهربایی تیره، کهربایی، کهربایی روشن، کهربایی خیلی روشن، سفید، سفید روشن، سفید آبکی. البته شرایط نگهداری و حرارت هم روی رنگ عسل تاثیر میگذارد. یعنی، حرارت زیاد و گذشت زمان باعث تیره شدن عسل می شود. عسل با گذشت زمان تیرهتر میشود اما میزان تیره شدن به نوع عسل از نظر اسیدیته، میزان نیتروژن و گلوکز موجود در عسل فرق دارد. به طور کلی تیره شدن عسل به دما بستگی دارد و در دماهای بالاتر سریعتر اتفاق میافتد. سوالی دیگری که معمولا بسیار پرسیده میشود این است که آیا رنگ عسل ارتباطی با مزه آن دارد؟ به طور کلی عسلهای روشن طعم ملایمی دارند و عسل های تیره طعم تندی دارد اما این موضوع عمومیت ندارد و می توان مثال هایی پیدا کرد که این طور نیستند. در بسیاری از نقاط دنیا از عسل با طعمها و رنگهای مختلف به عنوان یک افزودنی سالم به موادغذایی استفاده میکنند. مثلا، در بیسکوییتها استفاده از عسل تیره یک تیرگی خاص به آن میدهد و در نوشیدنیها و شربتها یک رنگ طلایی منحصر به فرد ایجاد میکند. استفاده از عسل به جای شکر در صنایع غذایی منجر به افزایش سلامت جامعه میشود.